Mitä ihanin tuote

2016-09-08

BLOG_Pekka

 

nlp

 

Digitaalisen kambrikauden alussa, eli vuosituhannen vaihteessa, jolloin ei ollut olemassa vielä Facebookia eikä Twitteriä saatikka WhatsAppia tai Airbnb:tä, startupeilla oli vaikeuksia saada tuotteitaan markkinoille. Syy oli resurssien puutteen lisäksi se, että heti alusta lähtien tähdättiin täydellisen tuotteen tekemiseen. Taktiikkana oli tehdä tuote, joka on kaikin puolin valmis, ja lanseerata tuo viimeistelty tuote sitten markkinoille. Tämä tuotantotapa epäonnistui usein, koska täydellisen tuotteen tekeminen on kallista, startupeille ominainen kuolemanlaakso pitkä ja lopputulos usein sellainen, etteivät asiakkaat siitä välittäneet. Tuotteen täydellisyys oli tekijöiden päässä eikä suhteessa markkinoiden tarpeeseen.

Ratkaisu tuli Lean Startup –liikkeen piiristä. Vuonna 2011 pitkän linjan koodaaja, Yalen mies, Eric Ries ehdotti kyseisen liikkeen aloittaneessa kirjassaan, että tuotteesta pitää saada palautetta markkinoilta mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Näin tuotetta voidaan mukauttaa markkinoiden tarvetta vastaavaksi. Syntyi käsite minimum viable product (mvp). Ideana on viedä tuote markkinoille ilman kaikkia ominaisuuksia, ilman designin tai käyttöliittymän viimeistelyä. Suomalaisen fraasin mukaan ”heti, kun juuri ja juuri kehtaa julkaista”. Näin tuotteesta saadaan palautetta mahdollisimman aikaisessa vaiheessa ja kierros kierrokselta tuote kehitettyä täyttämään markkinoiden tarpeet täydellisesti (perfect market fit).

Tämä metodi toimii. It works! Bileet, fanfaari ja sinfonia!!

Paitsi että…
Oikeussalidraamoista tuttu iso mutta…

Mvp toimii tuotekehitysmetodina, mutta; asiakkaan kannalta kyseessä on usein huono käyttöliittymä ja huono käyttäjäkokemus, sarja erilaisia päivityksiä – usein monta jopa samana päivänä – ja muuttuvia ominaisuuksia. Tämä sopii kyllä käyttäjille, jotka haluavat ensimmäisenä kokeilla kaikenlaista, mutta lojaalia käyttäjäkuntaa metodilla on vaikea saavuttaa varsinkaan nykyään, kun tarjonta on entistä suurempaa ja kilpailu vaikeampaa.

Yksi ehdotus näiden reaalimaailman bugien vähentämiseksi on minimum lovable product (mlp). Mlp keskittyy ongelmanratkaisun lisäksi käyttökokemukseen. Päämääränä on kiinnittää asiakas alusta lähtien juuri tähän tuotteeseen, herättää tunnepohjainen side. Mielellään sellainen, josta ei ikinä päästetä irti. Tämä nostaa designin merkitystä käyttöliittymää ja käyttäjäkokemusta suunniteltaessa.

Meillä kaikilla lienee kokemuksia kummankin laatuisista digitaalisista tuotteista. Kun katson puhelimeni applikaatio-valikoimaa, huomaan, että joukossa on appeja, joita olen käyttänyt vain kerran ja vain muutamia, joita käytän säännöllisesti. Ja juuri tästä on kyse; päästä niiden tuotteiden joukkoon, – ovatpa ne digitaalisia taikka reaalimaailman tuotteita – jotka ovat säännöllisesti käytössä.

 

Programmed by fellows with compassion and vision
We’ll be clean when their work is done
We’ll be eternally free yes and eternally young
– I.G.Y, Donald Fagen –

 

Laurence McCahill:
How to Build a Minimum Lovable Product

 

 

 


Comments

Leave a Reply

Pekka Suominen

Pekka Suominen