Johtoryhmän aikalisän paikka

2016-03-06

Uudessa blogiviestissään kirjoittaa tutkija Esko Kilpi: ”-Tietointensiivinen työ on erilaisten ajatusten ja tarpeiden kohtaamisia ja yhteisvaikutusta. Työ on myös sopimista: sopimuksia siitä mistä puhutaan, mistä pitäisi puhua, mikä on tärkeää ja mikä on vähemmän tärkeää. Työ on sopimista siitä kuinka edetään yhdessä, kuinka tehdään valintoja ja mitä valitaan.”

Työn muutos näkyy monimuotoisesti myös tietointensiivisen työn johtamisessa. Raskaita muutos- ja jalkautushankkeita korvaa nyt ketterä ja jatkuva ”monikanavakeskustelu”, jonka tärkeimmän osan johtaminen on johtoryhmän tehtävä. Merkityksen rakentaminen ja viestiminen edellyttää kuitenkin monelta jory:lta aikaisempaa enemmän yhteistä näkemystä ja yksituumaisuutta.

Samanaikaisesti nopeammin ja arvaamattomammin muuttuvan arjen tilanteiden käsittely syö nyt monen johtotiimin kokousajan kokonaan. Joissakin työyhteisöissä jää merkityksenjohtamistehtävä täysin keskijohdon harteille.

Jokainen johtoryhmä kehittää omat arjen ja kehittävän keskustelun käytäntönsä. Nyt vaikuttaa siltä että yllättävän monelta jory:lta jää tarvittava aikalisä ottamatta. Hetki jossa nostetaan katsetta, katsotaan ja suunnitellaan peliä ja tehtäviä ennen pelin määrätietoista jatkamista.


Comments

Leave a Reply

Bo-Magnus Salenius

Bo-Magnus Salenius